20 Jaar
10 Edities
5 dagen lang spelen cellisten de sterren van de hemel in de opmaat naar de 10e editie van cellofestival zutphen
Photo ofOver een maand gaat 10e edite van start!

Over een maand gaat 10e edite van start!

Deze 10e editie is een samenkomst van meester-cellisten en studenten, waarmee het festival een brug slaat tussen ervaren musici en nieuw talent.
Daarom werkt het Internationaal Cellofestival Zutphen gedurende het festival samen met de Cello Academie Zutphen, waarbij de Academie de masterclasses zal verzorgen.

Overdag worden er masterclasses gehouden met een geheel eigen karakter waarin gastprogrammeur Joël Bons een laboratorium leidt waarin eigentijdse composities voor cello en niet-westerse instrumenten gemaakt worden door studenten van de conservatoria. De uitvoering van deze composities is te horen in de ‘late avondserie’ in Dat Bolwerck.

Het openingsconcert van het festival is het eerste deel van de ‘avondserie’ in de Hanzehof. Een groot studentenorkest zal de Don Quixote suite van Strauss en een werk van Giovanni Sollima voor twee cellosolisten met cello ensemble uitvoeren.
Tijdens de andere concerten van deze serie wordt de cello door diverse meesters en ensembles, waaronder het Camerata Concertgebouworkest, in verschillende stijlen voor het voetlicht geplaatst.

Een heel andere stijl heeft de band Fuse die samen met singer-songwriter Madara een optreden zal verzorgen. Natuurlijk begint iedere dag met Bach: dit jaar worden de beroemde cellosuites gecombineerd met de vijf cellosonates van Beethoven.
De zondagmiddag, het slot van het festival, het vermaarde Picknickconcert in de tuin van Dat Bolwerck, een familieconcert dat elke keer weer uitverkocht is.